Lofts

19.02.2014

Loft Апартаментите са жилища, които обикновено са построени от бивши индустриални сгради. Първоначално популярни сред артисти и бохеми. 

Облагородяване на бившите производствени сектори на средно големите градове вече е познат модел. Един такъв сектор е южен Манхатън и по-точно района Трайбека. Той е един от най старите квартали на Ню Йорк. Там през 19в. са построени много знакови индустриални сгради и търговски центрове, някои от които са от забележителностите на града и до днес. Района запада през 60-те години на 20в., когато повечето от индустриалните сгради и складове се опразват.

Привлечени от евтината и изобилна площ, много артисти се установяват в квартала със семействата си. Превръщат го в кипящо от живот място. Ателиета, книжарници, малки магазинчета му придават неповторима атмосфера, която привлича много обитатели. Предприемачи започват да преустройват все повече индустриялните площи в жилищни, а цените на имотите там растат!
Трайбека с нейните жилища "Лофтове" е един от най-модерните и скъпи квартали в Америка. Прочут и с известните личности, които го обитават, като Робърт де Ниро, Леонардо ди Каприо, Скарлет Йохансон и други.

Днес лофтове обновени и модернизирани, са едно истинско предизвикателство за интериорните дизайнери!

 

See news!